om oss

Berättelsen om Kullaplast

^
1965

Från ett villagarage i Väsby utanför Höganäs har Kullaplast vuxit från en småskalig produktion av sidsvetsade påsar till en av Sveriges största producenter av polyetenemballage.

Rolf Skoglund och hans far, Axel Skoglund, började sin verksamhet 1965. Vad som började i det lilla växte snabbt till något större och samma år registrerades Kullaplast AB som bolag.

^
1966

Redan året därpå flyttade far och son sin verksamhet till den gamla brandstationen i Väsby. Produktionens omfattning fortsatte växa.

^
1968

Rolf byggde sin första riktiga fabrik 1968 på en industritomt strax utanför Väsby. Sju år senare köpte han mer mark och utökade anläggningen.

^
1975

Här ligger Kullaplast kvar än idag och använder fortfarande de lokaler som byggdes 1975.

^
2020

Under årens gång har fabriken rustats upp, utökats med fler byggnader och moderniserats. Men vad som består orört är det familjeägda bolaget. Idag är det Rolfs son, Jonas Skoglund, som tillsammans med sin son Oscar driver företaget. Kullaplast producerar cirka 12 000 ton polyetenemballage per år.

Idag är Kullaplast inte bara ett starkt familjeföretag, utan också en betydande arbetsgivare som sysselsätter ca 50 anställda. Våra kunder uppskattar företagets mångåriga erfarenhet med närmare 60 år i polyetenbranschen.

^
2023

Vi investerar i förnybar energi!
Den nya anläggningen, bestående av cirka 750 solpaneler på en yta om 1600 kvadratmeter, räknar med att producera ca 380MWh årligen. Det är en betydande mängd energi och en imponerande siffra som visar hur solenergi kan utnyttjas för att minska beroendet av fossil energi. Vår satsning på solenergi är ett steg i rätt riktning i vårt arbete med miljö och en hållbar framtid och en del av EU:s 17 klimatmål.

Kullaplast AB

Kullaplast AB är en av Sveriges största producenter av polyetenemballage. Vi tillverkar förpackningar och emballagelösningar mot livsmedelsindustrin, byggbranschen och övriga förpackningslösningar. 

Kontakta oss

Postadress:
Box 62, SE-263 21 Höganäs

Tel: +46 42 36 26 00
E-mail: info@kullaplast.se

 

Besöksadress

Kullaplast AB

Hedgatan 7
SE-263 57
Höganäs

Öppna i Google Maps >

sv_SESwedish