Hållbar polyeten

Polyeten är ett unikt material med flera fördelar. Exempelvis ökar polyetenfolien hållbarheten för många livsmedel. Polyeten har låg vikt, vilken gör den fördelaktig att använda för olika förpackningslösningar och ökar transporteffektiviteten.

Polyeten kommer ofta från fossila råvaror, men utvecklingen av icke fossila och återvunna alternativ är positiv. Kullaplast hjälper dig gärna för att ta fram en förpackning som har hög kvalitet och som också har ett minskat klimatavtryck.

Exempel på hur du kan göra din förpackningslösning mer miljövänlig är; 

  • Ersätta helt eller delvis med fossilfria eller biobaserade alternativ.
  • Öka inblandningen av återvunna material.
  • Undvika olika material i din förpackning så att den kan återvinnas av konsumenten.
  • Undvika eller minska användningen av grafiska tryck på förpackningen.
  • Informera dina kunder hur förpackningen bör sorteras för att kunna återvinnas.

Kullaplasts miljö- och hållbarhetsarbete

Vi investerar för framtiden. Under 2023 kommer vi att installera solceller. Detta kommer minska vårt klimatavtryck och även bidra till hållbarare produkter.

I vår produktionsutveckling strävar vi efter att minska mängden material i våra produkter, exempelvis genom tillverkning av tunnare plastfilm. Allt vårt spillmaterial återvinns och kommer till nytta i nya produkter.

Vi är anslutna till Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) vilket innebär att Kullaplast tar ett miljöansvar för sina produkter.

Kullaplast har blivit tilldelade silvermedaljen av EcoVadis, som är ett ledande och tillförlitligt hållbarhetsrankingsverktyg för företag. Utmärkelsen är baserad på en omfattande genomgång av vårt arbete inom miljö, etik, arbetsrätt, mänskliga rättigheter och hållbar upphandling.

ISCC Plus

Sedan 2021 är vi certifierade enligt ISCC Plus, som är en global hållbarhetscertifiering. ISCC Plus innebär bland annat att vi kan säkerställa spårbarhet för bio-cirkulära material genom samtliga led i vår produktionskedja.

Dokument

2023-05-12

CSR Silver rating by Ecovadis

2023-05-22

ISCC-certifikat, förnyelsebar och återvunnen råvara

Kullaplast AB

Kullaplast AB är en av Sveriges största producenter av polyetenemballage. Vi tillverkar förpackningar och emballagelösningar mot livsmedelsindustrin, byggbranschen och övriga förpackningslösningar. 

Kontakta oss

Postadress:
Box 62, SE-263 21 Höganäs

Tel: +46 42 36 26 00
E-mail: info@kullaplast.se

Semesterstängt vecka 28-31

Besöksadress

Kullaplast AB

Hedgatan 7
SE-263 57
Höganäs

Öppna i Google Maps >